Dacă imaginile cu Maria și Alex sunt frumoase, trebuie să spun că meritul meu este foarte mic. Sau, poate, norocul meu de fotograf este cauza 🙂 . Totul mi-a fost favorabil:  Maria și Alex (care sunt niște prieteni mai vechi) mi-au oferit de-a lungul timpului ocazia să obțin niște imagini superbe, iar locația aleasă ( nici aici nu a fost meritul meu… 🙂 ) a fost extrem de potrivită. Mi-am dat seama că, și atunci când totul este perfect, nu este extrem de comod, pentru că apare un stres legat de faptul că nu o să reușești să folosești toate atuurile la maxim. De aceea m-am hotărât să-mi fructific norocul…vorba celor de la Vodafone… [wpaudio url=”http://mbsstudio.ro/blog-valentintulea/wp-content/uploads/2010/01/maxim-reclama-Vodafone3.mp3″ text=”maxim…” dl=”0″] 🙂 . Acest “maxim” cred că va fi un scop pentru 2010 și sper că imaginile mele vor arăta asta. Mi-am făcut pregătirea psihologică 🙂  (maxim…, maxim…, maxim…) și am început ședința foto 🙂 :

Prietenii, de obicei, își fac favoruri fără a aștepta o recompensă. Maria și-a refuzat plăcerea de a transforma locația aleasă într-un generos loc de joacă 🙂  și a urmat instrucțiunile mele întocmai. Sunt conștient că, așa ceva, numai dacă îi esti prieten, reușești să primești.

Alex, fiind băiat, este mai pragmatic. Este dispus să asculte de fotograf … dar totul costă 🙂 . Încep negocierile și contra blendei mele Hensel 5 in 1, obțin dreptul la câteva imagini. Niciodată nu am fost prea bun la negocieri… M-am grăbit să accept, pentru că întotdeauna se poate și mai rău 🙂 .

Nu am crezut niciodată că sunt un fotograf  haios. Modelele uneori își mai fac de lucru, ca să omoare plictiseala unei ședințe foto cu mine:

Cel mai urât lucru într-o prietenie este … trădarea. Să ai totul gratis și să nu știi să apreciezi asta … supără tare:

Dar amicii nu rămân supărați multă vreme:

Pentru imaginile următoare am renunțat la conceptul “fetele cu fetele, băieții cu băieții…”. Oricum în cazul nostru nu era 100% adevărat: eu eram prieten mai bun cu Maria, iar Miha cu Alex 🙂 :

O altă ținută. Fetele sunt mai cochete iar accesoriile, spun fashion editorii, fac diferența 🙂 .

Încă o imagine cu Alex, care face parte din înțelegere. A deal is a deal

 Oare a fost o înțelegere bună…?

Având în vedere că am reușit să prelungesc ședința foto, balanța se înclină ușor, ușor în favoarea mea. De fapt, dacă mă gândesc sunt un bun negociator 🙂 .

Am avut și secrete…  fără ca Alex să bănuiască 🙂 :

Nu am consumat toată energia și răbdarea fotomodelelor. Am păstrat un pic din fiecare pentru finalul ședinței foto. Mai ales că imaginile următoare aveau un destinatar precis … 😉 :

Aici s-a terminat ședința foto cu Alex și Maria. Am rămas în continuare prieten cu Maria. Unii răuvoitori s-ar putea gândi că din interes, gândindu-mă la o viitoare ședință foto, la primăvară 🙂 . Ei bine…recunosc: 25% este adevărat! Dar orice fotograf și-ar dori un astfel de model 🙂 .  Bine  : …poate 30%…  🙂 . Cu Alex am renegociat și am rămas cu blenda, urmând să renunț la  aparatul foto NikonD2xs pe care l-a folosit și i-a plăcut.

Am rămas dator până la următoarea ședință foto… 🙂 .

Am rămas dator și pentru accesul în locație. Mi-e frică de ziua în care mă vor căuta creditorii … 🙂 🙂 🙂 .

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>