”Îmi trec gândurile prin cap ca trenurile!” spunea cineva pe vremea în care rapidul de Constanța ajungea la mare într-o oră și patruzeci și cinci de minute. Exact asta este starea în care scriu acum 🙂 🙂 . Poate ar trebui să urmez un sfat celebru și să mă așez liniștit într-un fotoliu așteptând să-mi treacă 🙂 . Există o tentație destul de mare de a prezenta imaginile de la evenimentul Ralucăi și a lui Johannes altfel decât de obicei. În mod normal acest post ar fi trebuit să îl includ la secțiunea ABOUT ME . Pentru că imaginile obținute la evenimentul lor, arată exact ceea ce cred eu despre fotografia de nuntă în România. Printre părerile mele despre fotografia de eveniment voi strecura câteva lucruri și despre nunta propriu-zisă. Dacă incoerența mea devine obositoare, cred ca ar fi mai bine să vă uitați doar la imagini 🙂 🙂 . Și acum …gândurile…trenurile… :

Fotografia de nuntă oscilează între fotojurnalism și fashion. Așa cum în lume mai există dileme încă netranșate ( BMW vs Mercedes, Pele vs Maradona și de ce nu Nikon vs Canon) și cele două abordări au susținători și opozanți, care aduc în favoarea lor argumente pertinente, dar care se exclud reciproc. Alegerea stilului este strict opțiunea fotografului. Uneori este mai mult ”adaptare la mediu” decât opțiune artistică. Am luat în considerare modul în care se desfășoară ceremoniile civile și religioase în România, lipsa apetitului clienților mei pentru sesiuni TTD și opțiunea mea a fost clară: fotojurnalismul. Dacă există timp și disponibilitate pentru o ședință foto, atunci condițiile se apropie de idealul meu de eveniment. Imaginile Ralucăi și ale lui Johannes aș putea să le folosesc pentru a ilustra un workshop de fotografie de nuntă ( mai ales că sunt la modă 🙂 ). Ele susțin – pertinent sper 🙂 – o părere personală: ”fotografia de nuntă este … de la nuntă!”. Oricât de spectaculoase ar fi imaginile de la sesiunile TTD, din punctul meu de vedere, odată cu trecerea timpului, nu vor reprezenta decât niște fotografii reușite fără a avea însă dinamismul și farmecul evenimentului propriu-zis.

Reprezentarea “fericirii fotografice” 🙂 ar arăta cam așa: – 1 – o zi frumoasă – nici cald, nici frig, cu soarele în nori ca să nu mă lupt foarte tare cu umbrele 🙂 ; – 2 – mireasa și mirele sunt relaxați și singura lor grijă este să se bucure maxim de eveniment; – 3 – mirii trebuie să se sărute des 🙂 🙂 ; – 4 – evenimentul se desfășoară fără grabă, după un program pregătit cu grijă dinainte; – 5 – mirii își doresc și alocă timp suficient pentru o ședință foto; – 6 – invitații zâmbesc cu căldură fotografului; – 7 – biserica este luminoasă și nu este necesar să folosesc blitz-ul; – 8 – ceilalți furnizori de servicii angajați își fac treaba bine (de exemplu: știu cum să aducă tortul 🙂 . Chiar dacă pare ultimul lucru pentru care să îți faci probleme, este un detaliu important); – 9 – petrecerea este atât de animată încât îți pare rău că nu ești și tu unul dintre invitați; – 10 – întâlnești prieteni vechi – care nu îți aduc aminte de promisiuni la fel de vechi și neonorate încă – (acest punct este numai pentru cunoscători 🙂 🙂 🙂 ). Pentru că aceste lucruri nu mi s-au întâmplat simultan niciodată, credeam că: [wpaudio url="http://mbsstudio.ro/blog-valentintulea/wp-content/uploads/2010/08/Fericirea.mp3" text="Fericirea..." dl="0"]

Pentru început un cer înnorat, deci am pornit cu dreptul 🙂 .

mire

cununie

casatorie

Cred că la Sectorul 1 a fost cea mai lungă ceremonie din istorie :), astfel că am avut timp să mai schimb unghiurile, lentilele etc. Și am mai bifat un punct din decalog!

mire si mireasa

costum mire

mireasa cu buchet de flori

juramant mireasa

Nelipsitul ( și necesarul!!…) tip cu acordeonul a fost la locul potrivit! Nici prea aproape, dar nici prea departe 🙂 .

mireasa aranjata

Ședința foto… enumerată în decalogul fericirii fotografului. Trebuie să recunosc că Arcul de Triumf a fost ideea Ralucăi și a fost foarte inspirată 🙂 .

mireasa si mirele

Mi-a placut atitudinea lor… gesturi tandre și mulți pupici… 🙂

Pregătirile …

Nașii mici – Alex și Maria – mi-au pozat după ce am negociat reeșalonarea unor vechi datorii. Pentru un datornic înrăit pot spune că am fost tratat cu generozitate 🙂 .

Nelipsita concurență a fost mai numeroasă ca oricând 🙂 🙂 .

Biserica a fost suficient de luminoasă și toată lumea a fost extrem de emoționată de ceremonia desfășurată aici. După toate lucrurile bune întâmplate până în acest moment parcă și eu am fost mai relaxat. Astfel am înțeles sensul unui proverb românesc care spune ”să nu zici hop, până nu sari pârleazul” – parcă așa era – pentru că un preot și-a adus aminte că fotograful trebuie să stea la slujbă într-un singur loc 🙂 🙂 . În ciuda acestui mini-incident pot spune că a fost o ceremonie reușită pentru toată lumea.

După biserică, Raluca și Johannes au mai avut timp pentru câteva imagini așa cum îmi promiseseră. Sincer, eu nu am crezut că o să se întâmple chiar așa 🙂 🙂 și de aceea a fost o surpriză plăcută! Probabil că de acum încolo o să invoc un decalog extins – cu două ședințe foto – 🙂 .

Petrecerea …

â

După venirea tortului, mi-am dat seama că a fost ziua mea norocoasă. Tot ce mi-am dorit la începutul zilei se îndeplinise :). Acum îmi pare rău că nu mi-am pus vreo treizeci de dorințe 🙂 🙂 .

Clubul Diplomatic a fost mereu o alegere inspirată:

La un moment dat mi-a părut rău că nu am fost unul dintre invitați. Aș fi făcut față pentru că sunt un dansator cu licența dată în Club A și cu master-ul luat în Backstage 🙂 . Și asta într-o vreme în care frecvența era obligatorie 🙂 🙂 .

Raluca și Johannes au dansat foarte mult și s-au bucurat de evenimentul lor.

Sper că am reușit să arăt prin imaginile din acest post că am fotografiat un eveniment special și că fotojurnalismul este o opțiune viabilă pentru fotografia de nuntă. Promit să mă limitez în continuare la aceleași zece dorințe. Ca să fiu sincer, de obicei mă mulțumesc și cu șase dintre ele 🙂 . Oricare! 🙂 🙂

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>